Teamcaptain

Frank Meijer

Frank Meijer is onze voorzitter en (mede) oprichter van Stichting Wingwalkers en daar naast Teamcaptain. Hij wordt dit jaar (2016) 56 jaar. Waarom doet hij mee, wat is zijn taak en deed hij al eerder mee aan de Roparun?
“Sinds 2010 mag ik deel uit maken van ons geweldig Roparunteam. Ik doe al meer dan twintig jaar aan hardlopen, zowel individueel als in recreatief wedstrijdverband. Inmiddels heb ik 7 marathons op mijn naam staan (3x 2009, 2x 2013, 2x 2015) en loop elk jaar weer minimaal 8 grote evenementen van 15km tot halve marathon afstanden.

Waarom doe ik mee aan de Roparun? Waarom niet! We weten waar RopaRun voor staat en dan bedoel ik niet als afkorting Rotterdam – Parijs, maar het doel waarvoor het zich sterk maakt en waar zoveel mensen zich met hart en ziel voor inzetten. Roparun staat voor mij tevens gelijk aan avontuur, uitdaging, teamgeest, samenwerking maar ook voor doorzettingsvermogen, vermoeidheid, grensverleggend, afzien, huilen, lachen.

Die laatste zes zijn ook van toepassing op het doel waar wij als team voor lopen, fietsen, navigeren, masseren en rijden. Reden genoeg voor mij om aan deze uitdaging deel te nemen en mijn bijdrage te leveren.

Mijn taak als sub-teamcaptain is voornamelijk gericht op Team 2 en het zo soepel mogelijk laten verlopen van onze rol tijdens de loop. Ik wil dat de lopers en fietsers van mijn team zich alleen hoeven te concentreren op hun prestatie tijdens de loop. Ze moeten zich niet druk hoeven maken over alle randverschijnselen van de loop. Daarbij ben ik “single point of contact” als het gaat om communicatie met teamcaptain – Team 1 en v.v. tevens verzorgen wij beiden de logistiek, afstemming en aansturing tijdens de loop.

Verder ben ik direct betrokken bij en (mede)verantwoordelijk voor de voorbereidingen, organisatie en nazorg van de loop. De samenwerking met en bijdrage van de overige bestuursleden is hierbij erg belangrijk en verloopt gelukkig heel goed, want zonder ons team zouden wij deze klus niet kunnen klaren.